kristaller

Vad är chakran?

Chakra चक्र är de ”roterande energihjulen” som reglerar vårt energiflöde i kroppen. Var och ett av dessa energihjul är kopplade till olika nerver, känslor, organ och vibrerar på olika frekvenser på olika ställen i kroppen.

En skada eller sjukdom i människokroppen förmodas påverka flödet genom olika chakran. Likaså hävdas det att kroppens andliga och fysiska funktioner påverkas av flödet genom olika chakran. För att uppnå jämvikt i kroppen måste flödet i alla chakran vara fritt och ohämmat.

Somliga säger att det finns 114 olika chakran, men de sju chakran som de flesta av oss refererar till är

1 ROTCHAKRAT
Affirmation: Jag är
Plats: Längst ner av ryggraden
Ett blockerat rotchakra kan yttra sig både fysiskt och emotionellt och ge besvär som förstoppning, smärta i ländryggen, impotens, depression eller att känna sig osäker över sin ekonomi.
Känsla vid blockering: Rädsla

2 SAKRALCHAKRAT
Affirmation: Jag känner
Plats: 5 cm under naveln
Ett blockerat sakralchakra betyder svårt att känna intimitet, kreativiteten flödar inte, ensamhet, låg livsenergi, lågt självvärde kring njutning och sexualitet.
Känsla vid blockering: Skuld

3 SOLARPLEXUSCHAKRAT
Affirmation: Jag gör
Plats: Övre delen av magen
Ett blockerat solarplexuxchakra gör att vi kan få problem med matsmältningen, är aggressiva, överdrivet dominerande mot andra, lågt självförtroende.
Känsla vid blockering: Skam

4 HJÄRTCHAKRAT
Affirmation: Jag älskar
Plats: Mitt i bröstet
Ett blockerat hjärtchakra kan yttra sig som problem med hjärtat, lungor, armar, bröst, lågt och högt blodtryck, astma, känna lågt självvärde, svårt att visa medkänsla, rädsla för intimitet, tillitsproblem.
Känsla vid blockering: Sorg

5 HALSCHAKRAT
Affirmation: Jag talar
Plats: Halsen
Ett blockerat halschakra gör att vi kan få problem med munnen, tänder, tunga, käke, skuldror. Även kommunikation på alla sätt och att inte kunna tala sin sanning eller sätta gränser påverkas av ett blockerat halschakra.
Känsla vid blockering: Oärlighet

6 PANNCHAKRAT ELLER TREDJE ÖGAT
Affirmation: Jag ser
Plats: Pannan
Ett blockerat pannchakra kan ge komplikationer med synen, intuitionen och fantasin. Det kan också leda till dåligt minne, huvudvärk, mardrömmar och att inte kunna se den större bilden.
Känsla vid blockering: Missuppfattning

7 KRONCHAKRAT
Affirmation: Jag vet
Plats: Strax ovanför hjässan
Ett blockerat kronchakra kan leda till neurologiska besvär och hjärntrötthet, huvudvärk, svårt att ta beslut, känna sig spirituellt avkopplad eller svårt att känna ett större syfte.
Känsla vid blockering: Egoanknytning

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *